dijous, 20 de setembre del 2012

A punt de festa major!!!

... Alegria, és festa major....sí, sí, es pot dir que ja gairebé estem de festa major, i no es qualsevol festa major, sinó que aquest cap de setmana tindran lloc les Festes de la Mercè, la Festa Major de Barcelona!!!

I com que nosaltres ens agrada la gresca i la festa també estem una mica de Festa Major i al mateix temps hem conegut coses sobre aquesta celebració i alguns dels elements que en són protagonistes!!!

Hem pogut observar el programa de les Festes i la Vanessa ens ha explicat que al llarg de 4 dies la ciutat de Barcelona està de festa i es pot gaudir de tot tipus d'espectacles per a grans  i petits! A nosaltres però, de seguida ens han interessat els que són per nosaltres i n'hem començat a parlar i tots hem coincidit que una de les coses més divertides i de festa major són els gegants! A tots ens agraden i ens criden l'atenció perquè són molt molt alts, però també que n'hi ha molts i molt diferents...  Uns porten flors, els altres un pergamí, uns altres fins i tot peixos ... és clar, segons d'on són porten una cosa o bé una altra!  Barcelona és molt gran i té diferents i a cada barri hi ha els seus gegants i els de Gràcia són d'allò més bonics i tots els hem vist en alguna que altra ocasió i per aquells que fa temps que no els han vist o no se'n recorden massa no hi ha problema ja que demà al matí els anirem a visitar a l'Ajuntament de Gràcia!!!


Els gegants , gegantons i capgrossos  de Gràcia

Hem volgut però, anar una miqueta més enllà i hem parat molta atenció a les aventures que va tenir la Granoteta Viatgera quan va anar a visitar l'Ajuntament de Barcelona... sí, sí, ens ha explicat que va veure molt gegants, però també un Nan, el Nan Cuc-Cut!

El nan Cu- Cut

El gegants de la Ciutat


En Mustafà i l'Elisenda

També hi havia uns quants animals: un lleó, una àliga, un drac, uns cavalls, una víbria. (una espècie de drac) , la Tarasca.... Sí, es tracta del Bestiari Històric de la ciutat i que surt per la Festa Major!  És un moment molt important de la festa i en marca l'inici! Cada animal surt amb les seves millor "gales" i fan el seu pertinent ball!


El drac

L'àliga

La víbria 

El lleó

El cavall cotoner























































A tots ens agrada el món dels gegants i capgrossos i aprofitant que gairebé ja estem a punt de gresca hem fet els nostres propis gegants i nans!!


Els nans del Patufet!

A punt per ballar!

Els gegants dels Vaixells.... 

... és Festa Major!

Ah! El petit racó de la Festa Major ens ha quedat d'allò més bonic! Moltes gràcies!!!! 

Gegants i gegantons!!!

I per acabar recordar-vos que demà a partir de les 19h al Palau de la Virreina hi ha la sortida del Seguici Inaugural on es poden veure els Gegants, el Bestiari, Trabucaires... però, per si algú no hi pot anar us deixem amb  aquest dos vídeos on podeu veure un recull de fotografies del Toc d'inici i el Toc d'inici de l'any passat!







Petonets gegants!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada