dimecres, 19 de setembre del 2012

... informàtics i científics!!!!

... semblava impossible però avui finalment ha plogut!!! Ja tocava després de tants dies sense pluja!!! Ara bé els vaixells hem seguit amb les nostres rutines i alguna que altra novetat!!!

Dimecres... sí, els dimecres al matí toca informàtica!!!! Tot hem saltat d'alegria, avui vindrà la Patricia a buscar-nos i anirem a la sala d'informàtica!!! Fins ja tenim clar que no hi anirem tots, sinó que farem dos grups i cada setmana uns es quedaran a la classe i els altres aniran cap a informàtica!!!

Fem els dos grups tranquil.lament i just arriba la Patrícia!!! Som-hi, el grup 1 avui se'n va amb ella. Ens diem adéu un xic nerviosos tots plegats, tant els que marxaven com els que ens quedàvem... què farem hem pensat tots? 

Per començar el grup que ha anat a informàtica hem recordat una mica les normes i el funcionament de la classe d'informàtica; hem  fet les parelles de treball i hem escollit el seu ordinador; hem  recordat les parts de l'ordinador i amb tot això ja hem començat a treballar i hem pintat les Tres Bessones!!! Ha estat una estoneta genial, a veure que ens espera a la pròxima sessió?


Estem encantats de tornar a fer informàtica!!! 


L'altra meitat de grup ens hem quedat a la classe també esperant que faríem! Per començar la Vanessa ha començat a moure taules i cadires i ha agafat una bossa d'on ha començat a treure envasos de plàstic, plats, sal, sucre, vinagre, farina, cafè, "cola cao"... i aigua!!!

Aigua

De tot i més... 




















Alguns ja hem començat a sospitar... avui farem experiments? Sí, els dimecres al matí una meitat es convertirà en informàtics i l'altra en científics!!!
Quins nervis!!! Recordem que ja al curs passat amb la Glòria ja vam fer algunes sessions d'experimentació, però ara tenim davant nous reptes, ja som més grans!

Observem primer de tot i el que no podem evitar fer és ... tocar l'aigua!


Què bona està aquesta aigua... 


Entre tots hem "descrit" l'aigua:  és un líquid, no té color, no fa olor i tampoc té gust! I a partir ha arribat el moment de començar a experimentar i descobrir una miqueta que podia passar amb l'aigua i les diferents coses que hi havia damunt de l'aigua! 
Hem començat treballant per parelles i hem anat fent les primeres barreges... tot observant si l'aigua canviava o no de color o fins i tot d'olor... 
Ens hem adonat que l'aigua amb sal i sucre només canviava de color; en canvi l'aigua amb café, vinagre,safrà o cacau no només canviava de color sinó que fins i tot d'olor; amb l'oli ens hem adonat que l'aigua quedava a baix i l'oli surava per damunt... 

Els científics del Patufet!

Després d'aquesta primera part més guiada hem començat a experimentar lliurement... 




El resultat final ha estat molt positiu!!! Hem passat una bona estona tot divertint-nos i al mateix temps aprenent: hem olorat, tocat, mirat i fins i tot alguns fins i tot han tastat... 

Què bo està el sucre!!!


I per acabar ja ho sabeu: una imatge val més que mil paraules... aquí en teniu unes quantes!!!



Petonets ben dolços!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada