dimarts, 25 de setembre del 2012

...fulles seques...

Tot i que encara no es nota massa ja que encara fa "caloreta" aquest cap de setmana passat vam dir adéu a l'estiu i li vam donar la benvinguda a la tardor i aquesta tarda a la classe n'hem parlat una bona estoneta!!! 

Per començar quan hem entrat del pati ens hem trobat taules mogudes i cadires preparades per a fer una estoneta de conversa, però a més a més al damunt de les taules hi havia imatges i un llibre...  
La Vanessa ens ha explicat que per començar calia aixecar-nos i observar bé el que hi havia a les taules.

Fruites i arbres... 

En acabar tots hem coincidit en què teníem fruites i arbres... clar ha dit la Joana: arbres de la tardor!!!  i si certament ho ha endevinat... les imatges eren fruites de la tardor i arbres que en arribar la tardor perdent les fulles i paisatges on el groc, vermell, taronja i marró estan d'allò més presents!!!

Ara no us penseu pas que ens hem oblidat del llibre que hem vist... és el llibre d'un follet que viu al bosc, concretament un follet anomenat Sebastià Panarra i que viu sota d'un bolet!!!

En Sebastià Panarra 

En Sebastià Panarra abans de viure en el bosc havia viscut en el celler d'una masia i fins i tot en un rebost ple de menjar... però amb el pas del temps es va adonar que a les cases no hi havia lloc pels follets i va decidir anar-se'n cap al bosc i ara que hi és està molt i molt content podent descansar sota el bolet i observar com van canviant els arbre amb les estacions ja que com tots sabem amb el pas del temps el paisatge va canviant i no és igual el bosc a l'hivern on fa molt de fred que el bosc a la primavera on les flors comencen a florir i les papallones volen alegres!! 
Doncs en Sebastià Panarra ens ha explicat que li agrada molt observar el pas del temps i que per fer-ho a part de mirar el bosc també mira la lluna ja que a vegades tenim lluna plena, altres nova, altres creixent.. però que per nosaltres segurament era més fàcil mirar el calendari, tot i que ell encara no el domina massa!!!! Ja li ensenyarem nosaltres que cada matí el fem!!!


Quin dia som?


I aprofitant que just dissabte vam canviar d'estació hem parlat de l'equinocci de tardor! Tots hem dit que a la tardor els arbres perdent les fulles, però atenció no tots eh, només alguns arbres! És l'estació dels bolets (si plou una mica abans això sí!), és l'estació en què les castanyes, les magranes, el raïm, les figues, les carbasses, els moniatos... són els productes estrella , sense oblidar-nos de l'arribada de la Castanyera i els panellets... El groc, el vermell, el taronja i el marró són els colors protagonistes i és el moment en què comencem a guardar les tovalloles i banyadors de platja i comencem agafar alguna jaqueta ...és l'època de tornar a l'escola i per això tal com diu en Sebastià és el moment d'agafar molta energia per l'hivern que ja serà fred, fred... 

Per acabar la tarda i després de parlar una bona estona hem escollit dos imatges, una fotografia i un quadre, els hem observat i mirat... i ens hem adonat que eren el mateix, sí un pont i una arbres i hem decidit fer el nostre propi pont de la tardor!!!


Creem...

Tot just hem començat la tardor i ens queden moltes sessions per poder continuar descobrint més i més coses de la tardor i qui saps si fins i tot potser tastar alguna que altra cosa... ;) 

Per acabar us deixem aquest vídeo que hem trobat de la Tardor i Vivaldi!






Petonets!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada