dijous, 27 de setembre del 2012

... els 5 sentits...

Cada dia a l'escola és una aventura! Cada dia ens permet gaudir d'experiències úniques i de moments divertits i a més al mateix temps ens permet anar omplint la nostra motxilla de viatge amb coses noves i avui ha estat un dia en què a la motxilla ja hi hem afegit nou equipatge!!!


La nostra amiga Mica que és molt i molt curiosa i té moltes ganes d'aprendre ens ha ofert la possibilitat de descobrir noves coses, sí, avui després del pati ens hem trobat una rotllana de cadires i una taula amb moltes coses. 

Primer moment d'observació general, tenim esponges, targetes, una poma, ametlles, un dau, els llibrets de la Mica... 

ELS SENTITS




I seguidament ja comencem a preguntar que farem amb tot el que tenim a la taula i sense adonar-nos-en encetem tema de conversa. Podem escoltar la pandereta, podem olorar el romaní, podem tocar les targetes amb textures, podem tastar la poma i mirar els llibrets!!!
La pregunta llavors ha estat i amb quines parts del cos ho farem tot això? Resposta fàcil: orelles, ulls, nas, boca i mans... però ara arriba la part més complicada, sabíeu que les persones tenim cinc sentits? Sí, i cada sentit es troba en una part del cos.  Mireu... 


Els cinc sentits

Ara ja sabem que tenim cinc sentits i que cada sentit es troba en un part del cos, però el millor per recordar-ho i aprendre-ho és posar-ho en pràctica, així que hem jugat una mica amb els diferents sentits!

Hem començat amb el sentit de la vista que es troba als ulls i que ens permet veure com són les coses, les persones, on es troben...  
La Vanessa ha agafat cinc objectes: un tren, un dau, una peça de fusta, una agulla groga i una agulla de fusta i atenció...ulls tancats i què hi falta?


Què falta ara? o bé què hi hem afegit? 



Seguidament hem passat al sentit de l'olfacte que es troba en el nas i amb el que podem sentir olors agradables o desagradables.
Nosaltres avui només olors agradables... 

Quina bona olor fan el romaní, la poma i l'ametlla!!!

Seguidament i com que ja s'apropava l'hora de menjar hem parlat del gust que es troba a la boca i que ens permet reconèixer  els sabors dels aliments... i nosaltres aprofitant que teníem la poma, doncs a tastar la poma!
 
Què bona la poma... bé, alguns no els agrada massa... 

En quart lloc ... 







Ho heu endevinat? Sí, hem treballat l'oïda que es troba a les orelles i amb les quals podem percebre els diferents sons!

I ja per acabar hem parlat del tacte, que es troba a la pell; si toquem objectes amb les mans o la pell podem saber moltes coses... si està fred, calent, moll, tou, dur, sec, rugós... 


Toquem

Ja ho veieu l'aventura del saber no para mai i avui comencem el tema dels sentits; avui només ha estat una breu pinzellada de cada sentit, però no us preocupeu anirem descobrint coses noves dels cinc sentits i tal com diu una cançó: ... cinc sentits per viure i ser feliç... 





Petonets!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada