dimarts, 12 de març del 2013

Descobrim l'ofici d'arquitecte!!!

Aquesta tarda hem rebut una visita molt especial, hem rebut l'avi Miquel i en Xavi, avi i pare d'en Pere que ens han vingut a parlar sobre l'ofici d'arquitecte, sí, hem pogut conèixer un arquitecte com el senyor Gaudí!!!

Què és un arquitecte? 

Els arquitectes dibuixen cases


















Per començar en Xavi i en Miquel ens han començat explicant què és un arquitecte, què necessita per treballar, què li cal aprendre... certament és un ofici més complex del que podria semblar en un primer moment! Sí, els arquitectes són els encarregats de dibuixar o dissenyar una casa, i per fer-ho els cal saber dibuixar,  cal entendre de números i saber escriure!  
Ens expliquen també que igual que en altres coses la manera de treballar dels arquitectes ha canviat amb el pas del temps, abans es feien servir llapis, retoladors, regles i el compàs per dibuixar, sí, sí, el compàs... cercles, cercles i més cercles es poden fer!!! Avui en dia però, l'ordinador s'encarrega de fer la feina! 

El compàs

Fem cercles

















El Xavi ens explica també que els arquitecte dibuixen primer amb llapis el disseny que han pensat i després un cop  tot està llest ja es va avançant ! A més a més molt important, fer una casa no és només cosa dels arquitectes sinó que intervenen els paletes, els fusters, els vidriers, pintors... molts i molts oficis.


Dibuixant una casa 

Sabíeu que els dibuixos en paper de les cases són els plànols? Doncs l'avi Miquel ens n'ha portat un !!! I també fotos d'edificis que ell ha fet!!!

Un plànol

Guau!!!























Seguim amb l'activitat i sorpresa... 

La Casa Vicens!!!

Abans però de descobrir una miqueta més de la Casa Vicens hem pogut veure com els plànols també han canviat amb el pas del temps, sí, els d'ara són molt més detallistes, abans, simplement es marcava l'espai i prou! 

Un plànol de Gaudí

En Xavi ens ha ensenyat imatges de l'interior de la Casa Vicens, algunes conegudes, altres no... i també ens ha explicat que la natura està molt i molt present a tota la casa i que les flors que hi ha a les rajoles, són clavells de moro!!! 

L'habitació

Quina tarda tan intensa! Hem pogut descobrir l'ofici d'arquitecte i la Casa Vicens per dins!  I arribats aquest punt només en quedar dir MOLTES MOLTES GRÀCIES a l'avi Miquel i al Xavi per la seva visita, un cop més, dir que moments així són únics i fantàstics!!! Gràcies!


Tres generacions Batalla


I per acabar unes quantes imatges més!!!





Petonets!!! 

2 comentaris:

  1. Ha estat una estona molt agradable.
    Una molt bona iniciativa aquesta d'explicar als nens tota mena d'oficis. És positiva per ambdues parts.

    ResponElimina