divendres, 8 de març del 2013

Descobrim l'ofici de metge

Sí ahir a la tarda vam poder conèixer millor l'ofici de fornera, avui hem pogut descobrir de molt a prop l'ofici de metge de mans de dues doctores, l'Eva i la Carme, les mares de la Martina i de la Sena.

Aquesta tarda ens han ofert una classe magistral sobre el seu ofici, ens han permès descobrir una mica més un dels oficis més importants, l'ofici de metge!
La primera en arribar ha estat l'Eva i sabeu què ha fet només entrar i deixar les coses? Doncs agafar la bata i posar-se-la!!!

L'Eva
Ens ha explicat que ens parlaria una mica de l'ofici de metge i que per fer-ho, amb la Carme primer ens farien una petita explicació amb imatges!!!

L'ofici de metge


La Carme ha arribat de seguida i igual que l'Eva s'ha posat la bata i la targeta on està escrit el seu nom i així els pacients si no es recorden de com es diu només cal que li mirin la targeta!


L'Eva i la Carme


Amb la seva presentació ens han explicat una mica la seva feina; ens han parlat de les parts del cos humà, de la importància d'un estil de vida saludable,  del molt que cal estudiar per ser metge, dels diferents llocs on podem trobar doctors o doctores ja que no només n'hi ha en un hospital, sinó que també en els ambulatoris, les ambulàncies... Ens han parlat dels tipus de doctors i de tot el que fan per ajudar i curar els malalts i evidentment ens han ensenyat tots els instruments necessaris per ser un bon metge!!!

El cos humà

Per ser un bon metge cal estudiar molt

Tots escoltant

Diferents tipus d'hospitals































Fins i tot ens han ensenyat unes radiografies d'uns pulmons i d'una mà... amb elles es veu el cos per dins!!!
Uns pulmos per dins



Una mà



















I després d'aquesta explicació ha arribat el moment de la pràctica! Sí, ens hem convertit en doctors i pacients, que s'anomen pacients, perquè els malalts en ocasions han de tenir molta paciència per curar-se!!! 
Per començar ens netegem les mans amb sabó especial, no cal esbandir-nos les mans!!! Fa una olor molt bona i ens deixa les mans ben netes!





















 I a partir d'aquí la classe s'ha convertit en una consulta improvitzada! Fonendos, martells, tensiòmetres, xeringues, bates... de tot i més! 


La consulta dels Vaixells

Ens voleu veure en acció?





Per acabar aquesta súper tarda en Vitaly, en John, la Sena i la Martina han posat en pràctica tot el que les doctores ens han ensenyat! Preguntar al pacient, fer un diagnòstic, facilitar-li un tractament i curar-lo!

Ho hem aconseguit... serem un bons doctors i doctores!!!

Abans de marxar, l'Eva i la Carmen ens han fet una sorpresa final, sí, ens han regalat dos maletins de metge!!! Són fantàstiques!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

MOLTES GRÀCIES!!!!!!!!!!!!


Quina tarda tan i tan intensa per tots, però en especial per a la Sena i la Martina, que ja feia dies que estaven esperant que arribés el dia 8 a la tarda per poder compartir amb tots nosaltres tot el que les seves mares saben sobre el seu ofici, i que ja ens han demostrat que ens saben moooolt, però també ens han demostrat que són grans grans persones!

La Sena i la Martina amb les seves "mamis"


I per acabar, a part de donar-vos les gràcies de nou us deixem a tots amb un petit recull de les imatges d'aquesta tarda de metges!!!






Petonets i bon cap de setmana!!!

2 comentaris: