dijous, 21 de març del 2013

Fem la mona!!!

Ja som dijous!!! Sí, avui ha arribat el gran dia , avui hem pogut fer la mona!!! Sí, després de conèixer una mica la tradició dels ous de Pasqua ha arribat el moment de viure la nostra tradició, la mona i per fer-ho res millor que poder-ne elaborar una amb ajuda d'en David, el pare d'en Solomon, que com ja sabeu és cuiner!!!

Tots ben atents a les explicacions d'en David


Doncs bé, primer de tot en David ens ha explicat una mica que era la mona, que recordem que a part d'una animal molt divertit, en aquest cas fem referència a la Mona de Pasqua,  postre típic de Pasqua i que generalment és rodona, tot i que cal dir que avui en dia n'hi ha de molts tipus i que cada vegada trobem més varietat en la decoració, tamany, forma... però sabeu que no sempre ha estat així? Originariament la mona era una massa de coca feta amb sucre i altre llaminadures i amb ous durs a sobre, tants ous com anys es tenia! Poc a poc va anar canviant i la simple massa de coca es va convertir en un pa de pessic i els ous durs en ous de xocolata o altres!!!

Un cop clar el seu origen arriba el moment de fer la nostra pròpia mona de Pasqua que ja us diem ara que és d'allò més original!!!
Per començar cal saber els ingredients: pa bimbo, melmelada, nocilla, "nubes" i atenció, un ingredient molt especial... el PETA ZETA... crec, crec, crec... 
En David com a bon cuiner ens explica detalladament el procés....






Sembla molt senzill oi? Doncs ara ens toca a nosaltres... aplanem la llesca de pa bimbo,  l'untem amb melmelada, "nubes" al mig, ho enrotllem i per últim la xocolata!!! mmm!!! boníssim!!! Alguns fins i tot hem aprofitat per anar picant abans d'acabar-la!!!

Aplanem la llesca

Untem de melmelada

Amb les " nubes" enrotllem..



I finalment la xocolata!!!
I BON PROFIT!!!!! 






















Tots ens ho hem passat d'allò més bé, d'una manera senzilla i divertida hem pogut fer la nostra petita mona de Pasqua, això sí, alguns ha estat vist i no vist... ni temps per les plomes!!!

MONA DE PASQUA!!!!!!!!!!!!

Abans d'acabar volem donar les gràcies en David per la seva ajuda i col.laboració!!!! MOLTES GRÀCIES!!!  

I com sempre la càmera ha fet feina ! En aquest LINK i trobareu totes les imatges!!!!



Petonets ben dolços!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada