dimecres, 6 de març del 2013

Líquids màgics...

Dimecres gris i de pluja, sí un dia més de pluja... però tot i així avui els vaixells li hem donat un toc de color, sí, avui hem una sessió d'experimentació màgica i plena de color!!!

Per començar descobrim tot el que tenim a la taula, l'Elisabet de seguida ha dit que eren diferents líquids, la majoria reconeguts, però confusió entre dos que són gairebé iguals, la glicerina i l'alcohol, que a simple vista són tant iguals que fins i tot semblen aigua! Tenim aigua, oli, mel, alcohol, glicerina i colorant blau i vermell.

Líquids: mel, oli, glicerina, aigua, alcohol i colorants!!!

I què farem amb aquests líquids? Farem barreges, pintarem... doncs no, avui comprovarem que els liquids també pesen i ho farem d'una manera molt divertida! Cal parar molta atenció i seguir al peu de la lletra les indicacions per tal d'aconseguir el resultat esperat!
Ah! i ens oblidàvem dels gots llargs i transparents, com els del bar de la Yu- Han!

Som-hi? En primer lloc afegim la mel que és molt enganxosa i que com podrem comprovar és el líquid que pesa més; en segon lloc agafarem la glicerina, una mica més densa que l'aigua; en tercer lloc afegirem l'aigua amb colorant vermell per distingir-la de la glicerina... de moment es mantenen els tres blocs.! En quart lloc tirem l'oli  i en cinquè i últim lloc l'alcohol amb colorant blau per distingir-lo de l'aigua i de la glicerina. En afegir l'alcohol cal anar amb molt de compte, ja que si ens despistem pesa tan poc que de seguida baixa!

Oh!!! ho hem aconseguit!!!

Sí, al final seguint les indicacions ho hem aconseguit!!! 





Seguidament ha arribat el moment d'experimentar lliurement i posar en pràctica tot el que hem fet en la primera part de la sessió; els resultats finals molt bons!!!

L'aigua... 

Som-hi, gairebé ho tenim tot!

Les nostres copes...

Hem pogut comprovar que si afegim l'alcohol molt ràpid certament baixa cap a baix!!!   En Pere fins i tot s'ha animat a explicar les seves conclusions!

Els líquids també pesen...

Ja ho veieu, un toc de color pel dia gris i plujós i que ens ha permés treballar un concepte un xic complicat, la densitat, però d'una manera divertida i lúdica que de ben segur recordarem!





Petonets!!!


2 comentaris:

  1. Si per la Joana fos tooooot el dia estariem fen esperiments! S'ho passa pipa!

    ResponElimina
  2. Els encanta!!!! I de fet així també es com s'aprèn!!! ;)

    ResponElimina