dijous, 7 de març del 2013

Descobrim l'ofici de fornera!!!

Aquesta tarda ha estat una tarda molt especial, hem rebut la visita de la Maite, la mare d'en Dani que ens ha vingut a explicar el seu ofici, l'ofici de fornera! La Maite treballa en una fleca, envoltada de pa de tot tipus, croissants, magdalenes, coques, pizzes... sí, si, la Maite està envoltada d'aliments boníssims!!! 

Aquest matí amb en Dani hem preparat un petit mural amb tot el necessari per començar la visita de la Maite;  hem parlat del forn, de les eines, del tipus de pa, de les pastes que podem trobar en una fleca! 

En Dani molt concentrat

Parlem també del que es necessita per fer pa i del blat, cereal del qual s'obté la farina o bé de l'oli que es fa amb les olives, del llevat que és un font que fa la massa vagi pujant... tot ens ho anem anotant mentalment per quan vingui la Maite i li poguem preguntar!

I finalment arriba el moment esperat, just estem mirant un conte de finestretes amb preguntes i quan ha sortit la pregunta qui treballa en una fleca? Doncs just llavors ha arribat la Maite, ja la tenim aquí, ella és una fornera que treballa en un fleca. 


En Dani rep a la Maite


La Maite molt professional només arribar s'ha posat el seu uniforme, cabells fora de la cara i davantal i ja estem a punt!!!




Ens explica que treballa en un forn i el primer que ens proposa es fer de "forners" i amb la pasta de full que ha portat ens anima a fer unes boniques galetes tot fent servir un motlles amb formes molt xules!!! En Dani s`ha convertit en el seu ajudant i ha repartit els trossets de pasta de full i els motlles!


Som-hi!

Farem galetes
La pasta de full



Al forn amb la pasta de full es fan "palmeres", tortells, milfulles amb fruita... mmm!!! Només de pensar-hi ja tenim gana, però abans cal fer les nostres galetes.  La pasta ja està preparada, per tant només cal el motlle i partir d'aquí...

La pasta és suau!!!

Elefants, estrelles... 

La Maite ens ajuda












































Això de fer galetes ens ha obert la gana.... i aprofitant que tenim una fornera la Maite ens ha muntat un mini forn a la classe! Croissants amb i sense xocolata i magdalenes mini!!! Quina bona pinta!!! 

mmm... quina oloreta què fan!!!

I per tal de fer-ho més real, en Dani ha ajudat a la Vanessa ha repartir uns "dinerets" de mentida i hem anat a comprar el nostre berenar! La Maite la dependenta i en Dani l'ajudant... mireu,mireu!!!



Important, molt imporant sempre que entrem o sortim d'algun lloc hem de saludar, demanar les coses com cal i en cas d'anar a comprar no oblidar-nos pas de pagar!!!

Tots hem repetit de croissants i magdalenes fins i tot hem convidat els nostres companys els Trens i a la Glòria i a la Mari Carmen!!! 

Boníssim!!!

Ha estat una tarda molt  i molt dolça i des d'aquí volem agrair a la Maite la seva visita, dedicació i dolçor, moments així són únics i inolvidables!!! MOLTES GRÀCIES!!!

En Dani amb la Maite


I per acabar un petit recull musical d'una tarda molt especial!




Petonets ben dolcets!!!

2 comentaris:

  1. Molt bé aquesta fornera!!
    S'han divertit molt

    ResponElimina
  2. Els Vaixells estan posant el llistó molt alt amb aquestes visites i sortides tant i tant xules que estan organitzant les mames i papes del grup!
    GRÀCIES!!! ;)

    ResponElimina