dissabte, 2 de març del 2013

"Petits Gaudinians"


Aquesta setmana tal com us vam explicar dilluns hem començat a treballar el genial i gran arquitecte Antoni Gaudí, hem començat a descobrir qui era, un home senzill que acostumava a vestir de color negre i que tenia el cabell i la barba blanca, un senyor a qui de ben petit ja li agradava molt dibuixar i que va deixar la seva ciutat Reus per anar cap a Barcelona i estudiar arquitectura.
Aviat va convertir-se en un arquitecte important i al llarg de la seva vida són moltes les obres que va fer, tant a Catalunya com altres llocs!

Dibuixem el senyor  Gaudí

El senyor Gaudí
















Nosatlres de moment ja n’hem descobert dues detalladament: La Casa Vicens i la Casa Batlló!

Descobrint la Casa Vicens


Sabíeu que la Casa Vicens està molt aprop de l’escola?  Doncs sí, al carrer Carolines! És una casa amb una façana molt particular, ja que ens recorda una mica a un tauler d’escacs, tot fent servir rajoles blanques i blaves, tot i que també, atenció hi fa servir rajoles amb flors! La façana ja ens mostra per petits detalls que a l’interior com no podia ser d’una altra manera les flors, plantes i animals hi estan presents en parets, portes o finestres!!!  Fins i tot hi ha un cúpula amb un arbre pintat, però tant i tant ben fet que fins i tot sembla real!

Ens van agradar tant les rajoles amb flors que vam decidir fer les nostres pròpies rajoles...

Rajoles amb flors

Flors petites o grans... però totes molt boniques!


















En un altra sessió vam descobrir una altra de les obres de l’arquitecte, la Casa Batlló, casa que ell s’encarregà de reformar per ordre del senyor Josep Batlló i que ret homenatge a la llegenda de Sant Jordi i el drac, tant que fins i tot si mirem cap a dalt sembla veure un drac d’escates lluents i la llança que utilitzà el cavaller per matar el drac!  
A molts ens va semblar una casa màgica, tant la façana, que ja sabem que és la part de fora, com l’interior de la casa on vam poder veure bonics vitralls, gerros recargolats, portes i sostres ondulats...



I si provem de dibuixar la Casa Batlló?  Sí...

Comencem

Línies ondulades

Una xemeneia


Moltes rajoles

Ens vam adonar observant en detall al Casa Batlló  que ja comença haver-hi present el trencadís, sí, Gaudí agafava les rajoles i les trencava i després feia servir els trossets petits! I vam decidir adaptar el trencadís amb papers, tisores, cola, pinzellet i un plat... som veritables artistes!!!





I tot just hem començat!!! Però el tema ens agrada tant, que fins i tot ens atrevim a fer el Drac del Park Güell amb plastelina a l’hora del pati!!!

Ja en tenim dos!!!

Seguirem doncs descobrint més i més coses que de ben segur ens deixaran a tots ben meravellats i ens serviran per inspirar-nos encara una mica més i convertir-nos en petits gaudinians!!!!

Petonets!!!! 

2 comentaris:

  1. I això que no tenim rajoles de veritat per trencar, perquè si no ja seria....

    Petonets!!!

    ResponElimina