dimarts, 30 d’octubre del 2012

Fem panellets!!!

Finalment ha arribat un dels dies més esperats d'aquestes últimes setmanes, el dia dels panellets!!! Ja fa dies que en el calendari anàvem comptant quan dies faltaven per arribar al dimarts 30, el dia dels panellets! 

Ahir ja vam portar tots els ingredients necessaris per fer els panellets: pinyons, ametlla mòlta, ametlla en gra... i aquest matí han arribat la resta dels ingredients: la patata, el sucre, la llimona i l'ou! Per tant ja ho tenim tot per passar una tarda d'allò més i més dolça!!!

Els ingredients

Una barreja de nervis, alegria, il·lusió es pot percebre a l'ambient i més encara quan arriba el moment de fer canvi de classe per poder compartir amb els Trens i els Helicòpters una tarda d'allò més especial! 
La Glòria i la Vanessa traslladen les nostres taules cap a P3 i nosaltres que ja som grans agafem les nostres cadires i cap allà s'ha dit! Anem seient en diferents llocs tot deixant cadires pels companys de p5, avui treballem junts i això encara ens agrada més!!! 

Agafem les cadires


Esperem els grans!!!

Panellets!!!













































Mentre esperem els grans de P5 acabem d'aixafar la patata entre tots... així sembla que el temps passa més ràpid!!!

Anem xafant...

Costa una miqueta... 







































I així i sense adonar-nos-en ja han arribat els Helicòpters i no han vingut pas sols sinó que amb ells han entrat també uns companys de 4rt d'ESO que han vingut a ajudar-nos a fer els panellets amb les indicacions donades pel cuiner David Lienas, el pare d'en Solomon que estava a l'edifici de Bruniquer fent també panellets amb els més grans... 
Cal barrejar l'ametlla mòlta, la patata, el sucre i ratllar la pela d'una llimona...  sort que teníem l'ajuda dels grans i de les senyoretes... que amb molta alegria i ganes han començat a fer la massa!!!  

Barregem-ho tot

Ja ho tenim gairebé llest... 











































Amb la massa feta comencem a fer boletes, muntanyes, xurros...  i quan ja ho tenim fet arriba el moment d'enganxar-hi  els pinyons, les ametlles... ben bé semblem pastissers experts!!!!

Bola boleta ben rodoneta... 

Hem fet molts panellets i en acabar la veritat és que teníem una mica de gana i...  

Què bones són les ametlles i els pinyons...

La Patrícia i els companys de 4rt d'Eso s'han encarregat de recollir els panellets i pintar-los una mica amb ou i cap al forn!!! 

Recollim els panellets

I demà, aix demà, quin dia ens espera, un dia d'allò més especial!!!! Castanyes, panellets, castanyeres, bruixes, bruixots... quines ganes de fer gresca i xerinol·la!!! 
Per avui ho deixem aquí! Us deixem aquest link on podreu veure les imatges de la tarda detalladament... i per si les veure acompanyades de música... aquí les teniu!!!! 



Fins demà!!!

Petonets ben dolços!!!


2 comentaris: