dimecres, 24 d’octubre del 2012

Visitem el mercat!!!

Avui hem anat de sortida, sí, aquest matí just després d'esmorzar ens hem preparat per anar de sortida al Mercat de l'Abaceria Central i que ens queda molt a prop de l'escola! 

Sortir sempre és divertit i més quan el temps acompanya i tenim ganes de caminar i descobrir una mica que podem trobar en un mercat tant gran com aquest! Primer de tot hem recordat com cal anar pel carrer i com cal comportar-se quan estiguem al mercat, ja que tant important és aprendre els noms de les fruites, fruits secs o altres coses que anem trobant com també saber estar i fer i en cada lloc i ocasió! Bé, després de la conversa pertinent i igual com fan els grans ens plantegem quin tipus de parades podrem veure: fruiteries, peixateries, carnisseries, parades d'ous, alguna pastisseria? També hem fet una llista de les fruites de la tardor que coneixem i mirarem si les veiem i per últim també parlem dels panellets, en concret de com es fan i els ingredients més bàsics que es necessiten per fer-los: ametlles, pinyons, sucre... i també haurem de mirar si els podem trobar al mercat! Per tant marxem amb els objectius clars cap al mercat amb els companys de p3 i p5.

El trajecte és curt i ràpid ja que fa baixada i quan arribem al mercat ja ens convertim en els protagonistes del matí només entrar dins! Tothom ens mira, saluda i somriu!!! Algú ens pregunta d'on venim i responem orgullosos de l'Escola Patufet!!! 

El mercat

Comença la visita!!!






































Comencem la nostra visita pel mercat i ens trobem ja la primera fruiteria on podem veure magranes, pomes, codonys, raïm, prunes, bolets... i fins i tot pots amb fruits secs!!!

Castanyes i moniatos

Raïm ,codonys, magranes, prunes... 

Fruits secs 































Seguim caminant i anem trobant més parades de fruita plena de fruites de la tardor i verdures que fan molt goig totes ben posades i apunt per anar al cistell de la compra! 
Hem pogut veure carbasses molt grans i castanyes acabades de collir... 

Quines carbasses tant grans!!!

Castanyes!!! 




















Passejant trobem també moltes carnisseries i peixateries...

Les peixateries

Formatges, pernils... 

















Hi ha moments en què no sabem ben bé on mirar ja que hi ha tantes parades... però, una ens crida l'atenció... només tenen fruits secs i un preparat pels panellets!!!

Ametlles, avellanes, pinyons...

Per preparar panellets!!!



























Cada vegada hi ha més gent al mercat, es nota que és l'hora d'anar a comprar i encara tenim més "públic" que ens saluda i es sorprén en veure'ns tant interessats passejant pel mercat!!!  Un mercat amb moltes fruiteries amb fruita i verdura fresca, amb carnisseries amb carn de tot tipus, embotits, formatges,  amb peixateries amb peix fresc i bo, parades de fruits secs, llegums, menjars preparats, petits bars per esmorzar i fins i tot una parada de llibres i també cotxes i avions per divertir-se... un mercat on la gent ens ha saludat, somrigut i ens ha permés descobrir tot el que hi podem trobar i certament es pot dir que allà s'entra amb el cistell o carret de la compra buit i es pot sortir amb de tot i carregats al màxim!!! 





El mercat de l'Abaceria



El matí passa ràpid i quan no ens n'adonem ja hem acabat la visita al mercat i reprenem el viatge de tornada cap a l'escola!!! Ara toca pujada!!!


Cap a l'escola!!!


La visita al mercat ha estat plena de colors, formes, olors, textures... us deixem un petit recull de les imatges del dia!!!




Petonets!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada