dimecres, 17 d’octubre del 2012

Llum i colors...

Ja estem a dimecres! I tots sabem el que toca avui! Informàtica i experimentació!!!! Quines ganes tenim de fer d'informàtics i científics!!!!

Els científics ens quedem a la classe i comencem la sessió observant el que tenim per les taules: retoladors, diferents tipus de paper i... un projector,  que tots recordem d'haver vist la setmana passada!!!

Recordem que el sentit de la vista és el sentit que ens permet veure les coses, és el sentit que ens permet saber si som de dia o de nit, si el dia clar o és fosc... i just llavors parlem de la llum i dels tipus de llum que pot haver-hi, la Joana diu que el Sol ens dóna llum i entre tots arribem a la conclusió que el Sol ens dóna la llum natural i quan no el tenim fem servir la llum artificial que ens dónen les bombotes, les espelmes... etc. 

La llum passa a través dels objectes que són transparents i no passa pels que no ho són i que reben un nom més complicat, objectes opacs i per comprovar-ho hem aprofitat els diferents papers i hem jugat a descobrir quins eren transparents i quins opacs i fins i tot hem pogut mirar per les ulleres de sol i comprovar que quan ens les posem hi veiem més fosc!

Ulleres de sol!

Papers transparents...

Ens coneixeu?






























Seguidament hem passat a experimentar amb els colors i hem fet una mica de màgia, ja que amb tires de filtre de cafè,  retoladors i aigua... 




D'una manera simple i fàcil hem descobert que a partir dels colors primaris: vermell, groc i blau podem fer els secundaris i que la tinta del retolador tenyeix l'aigua amb facilitat i que els colors foscos són els que es noten més!




I per acabar la sessió el que tots teníem moltes ganes de fer: experimentar amb el projector i poder fer ombres!!!
No és tant fàcil com sembla eh? Ens hem adonat que si ens posem just davant i tapem la llum no es projecta res, en canvi si ens apartem apareix la nostra ombra i que per cert és molt més gran que nosaltres!!! Tots hem anat sortint i fent postures diverses i fins i tot la Martina ha fet de model... 

La Martina

El perfil de la Martina!

Ens voleu veure? 










Ha estat una sessió d'allò més divertida i segur que ben aviat tornarem a treballar amb les ombres ja que ens han agradat molt!!!

I per acabar, us deixem amb un recull de les imatges de la sessió!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada