dimecres, 10 d’octubre del 2012

Llums, colors i ombres

Dimecres i nova sessió d'experimentació! Quines ganes tenim de descobrir amb què experimentarem!  De moment veiem papers de diferent colors i tipus, retoladors i paper blanc (filtres pel cafè) i un projector!!! 

La Vanessa ens pregunta amb quin sentit podem veure les coses... i tots ho tenim clar: amb el sentit de la vista podem veure els colors, les persones, les coses... doncs la sessió d'avui està relacionada amb el sentit de la vista i experimentarem amb la llum, els colors i les ombres!!!

Per començar parlem sobre la llum, la llum del Sol que és una llum natural i també tenim llum artificial com la que ens donen les bombetes o els florescents... Avui el dia està tapat i ens adonem que si tanquem la llum de la classe tenim poca claror, en canvi els dies de cel blau i Sol brillant notem poc que ens falta la llum de la classe.


la llum apagada
la llum oberta



Ens preguntem llavors també, si la llum pot o no passar per tot arreu... i ens adonem que no! Hi ha objectes per on la llum passa amb facilitat, són els objectes transparents, per exemple els vidres i objectes que no deixen passar gens la llum, són els objectes opacs, per exemple la part de baix de la porta de la classe. 
A partir d'aquí hem experimentat amb diferents papers, per veure si passava o no la llum i també hem provat les ulleres de sol i ens hem adonat que ho veiem tot més fosc!!!! 

Et veig.... 

No et veig massa bé!!!

Oh!!! Ulleres de sol!


Seguim la sessió parlant de colors... n'hi ha de primari (blau, groc i vermell) i de secundaris, el que obtenim de barrejar els primers, per exemple el taronja, verd... La majoria diem que en activitats de plàstica hem pogut fer barreges i que és molt divertit, avui però no farem servir pintures, però sí que veurem i farem una mica de màgia!
Cintes de filtre blanc, retoladors i una mica d'aigua... i màgia, l'aigua canvia de color!

oh... aigua de colors

Rosa, groc, blau... 


















Ens voleu veure i escoltar?




I per acabar la sessió juguem amb la llum que ens fa el projector que la Vanessa ha portat i sorpresa si ens posem davant sense tapar el canó de llum tenim les nostres ombres... 

És la Lula!!!

Un gat? 




















Ens hem divertit una bona estona i fins i tot la Lula ha fet de model i li hem pogut fer el seu perfil!!!

La Lula!!!


Ha estat una sessió d'allò més divertida i entre tots hem descobert coses noves... que sempre és bo!!! Per acabar us deixem amb un recull de totes les imatges de la sessió, no us les perdeu!!!





Petonets de molts colors!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada