dilluns, 22 d’octubre del 2012

..mmm!!! codonyat!!!

Avui en Pere ens ha portat una sorpresa, ens ha portat codonyat!!! Quina bona pinta!!! mmm!!! Quines ganes tenim de tastar-lo, però abans ens hem preguntat d'on devia sortir el codonyat i com es feia, però tranquils, en Pere ens ha resolt tots els dubtes.

El codonyat


El codonyat es fa amb el codony, una fruita de la tardor, que ens ha recordat una mica a la llimona, tot i que bastant més grans! 

En Pere ens ha explicat que va ajudar a la seva mare a fer el codonyat i que quan el tastem el notarem dolç perquè van fer servir sucre quan el van posar a la cassola i van anar remenant!!!
Aprofitant que teníem codonys a classe a la tarda a l'hora de plàstica hem fet un colaig i dibuix al natural igual com  els grans quan van de sortida al parc a veure els arbres!!!

Primer l'hem mirat, tocat i olorat...


Observem


En segon lloc hem fet un colaig en el codony dibuixat!
Fem colaig



En tercer lloc hem fet el nostre propi codony!!!


Dibuix al natural



I finalment hem pogut tastar el codonyat acompanyat d'unes galetes que també ha portat en Pere! MOLTES MOLTES GRÀCIES per aquest detallet tant i tant dolç!!!!!!!!!!!!!

A menjar que ja tenim gana!!!






















Ja ho veieu, una manera molt dolça de començar la setmana!!!

Petonets!!!

4 comentaris:

  1. La recepta és d'una senzillesa extraordinària, i ens va servir per passar una tarda de pluja ben entretinguda amb en Pere! Ell s'ho va passar de por, però a més a més està encantat d'esmorzar amb codonyat cada matí. Per tant, si algú s'hi anima, li passo la recepta!

    Moltes gràcies, Vanessa!

    ResponElimina
  2. Jo m'animo! Quina bona idea. Suposo que el codony es membrillo en castella? El postre tipic gallec es menjar formatge de tetilla, que es un formatge fresc pero sabros, amb membrillo, esta molt bo! Si no teniu tetilla, podeu probar qualsevol formatge que no tingui un sabor massa intens amb membrillo, esta molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saleta! A Mallorca és costum menjar-lo en porcions petites, "arrebossat" amb ametlla capolada (=picada)! Però amb maonès també és excel·lent!

      Elimina
  3. Susaina de res!!!! Gràcies a vosaltres!!! Saleta, sí, el codonyat tal com tu dius és el membrillo en castellà!!! Segur que deu estar boníssim!!! i més ara que ja s'apropopa l'hora de sopar!
    Petonets per totes dues!!!

    ResponElimina