dilluns, 15 d’octubre del 2012

Magranes i castanyes!

La tardor sembla que cada vegada és més present i aquest matí en arribar a l'escola alguns ja hem començat a notar la baixada de temperatures i a dir que es notava fins i tot fred, tot i que cap a mig matí i amb el Sol escalfant de valent ja no ho hem notat tant! Nosaltres però, continuem treballant la tardor i anem descobrint una mica que passa en el paisatge,  com anem canviat de roba, les fruites i verdures pròpies del temps, etc. 

Avui fins i tot ens hem après una endevinalla!!! 


Una cama i un barret
que s'aguanta dret.
Què és? 


Ja ho teniu? Sí, els bolets!!!! Bolets que es poden trobar pel bosc, però que cal que hi hagi humitat i que tinguem present que no tots els bolets es poden menjar!!!



A la tarda hem continuat una mica més amb el treball de descoberta i hem pogut observar i tastar una magrana!
Ens ha sorprés veure com era per dins! Quants granets vermells i que sucosa!!! Alguns ens hem atrevit a tastar-la sense por, altres simplement ens hem conformat mirant i olorant!

mmm.... la magrana és sucosa!!

I després de l'observació directa arriba el moment plàstic! Tenim mitja magrana, però hem de fer-li els granets i una manera divertida podria ser fer-ho amb cotonets i pintura!!! Un resultat fantàstic!!!


Puntets!!!


Ah! però no us penseu pas que només hem fet la magrana, no, no... també hem fet una castanya!!! Cal dir que hem fet una mica de màgia, ja que primer només teníem mitja castanya... però amb una mica de pintura i doblegant el  full... ja tenim una castanya sencera!!! 

Pintem

Dobleguem
Ja tenim una castanya!



Tots hem gaudit descobrint el que els grans anomen la simetria, que ja treballarem més endavant, ara de moment ens quedem amb la meitat de... 


Les nostres castanyes


Una tarda de fruites i pintura i titelles! Sí, tal com us vam dir la setmana passada els dilluns després de plàstica fem una estoneta de titelles i avui hem representat el conte de la Caputxeta vermella i els actors han estat: la Zínash de Caputxeta, la Joana d'àvia, en Dani de llop i la Martina de caçador! Ho han fet molt bé!!!

La Caputxeta Vermella



Petonets!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada