dijous, 4 d’octubre del 2012

Mare, de quin color són els petons?

... i si aquest matí dèiem que havia estat un matí ple d'emocions aquesta tarda podem dir que n'hem estat parlant i descobrint una mica què vol dir tot això de les emocions i sentiments, ja que són dues paraules que encara no dominem massa bé, però tal com ha dit la Vanessa sí que sabem que són tot i que encara no els hi posem aquesta etiqueta!

L'altre dia vam explicar un conte molt bonic: Nit de Sol, un conte que a tots ens va fer reflexionar una mica i adonar-nos-en que a vegades a les persones ens fa mal alguna cosa, però que no sabem ben bé on es troba o no sabem ben bé com explicar-ho... Es tracta d'una explicació un xic complicada i tot just ara començarem a descobrir què és el que realment ens pot passar a vegades quan ens sentim estranys, quan sentim que alguna cosa ens passa... quan ens sentim amb ganes de plorar, o bé quan ens sentim amb ganes de riure sense parar, o quan sentim por o bé quan ens enfadem.. tot això és s'anomena les emocions i els sentiments.. i tal com ha explicat la Vanessa és molt imporant a part de saber quines són les parts del cos i com les hem de cuidar, saber també que ens passa i com poder solucionar quan estem tristos, alegres, enfadats, sorpresos o bé sentim por.

Per començar el que hem fet ha estat mirar imatges que hi havia damunt de les taules... cares alegres, tristes, enfadades, sorpreses... i no només mirar sinó que fins i tot alguns imitar!!!!


...  només cal mirar i ja sabem que els hi passa 


Hem parlat una mica de les diferents cares i el que ens "deien" només mirar-les i ens hem fixat en què el ulls o les celles canvien segons si estem contents o enfadats o també canvia la postura del cos... i hem jugat a cares, sí ara cara de.. contents, d'enfadats, de sorpresos..

Tristesa, alegria, por, sorpresa i ràbia!


La majoria hem coincidit que estar contents ens és el que més ens agrada i que una cosa que ens fa estar contents són els petons i resulta que la Vanessa tenia un llibre de petons!!!



"En Roger està a punt d'anar a dormir, però abans comparteix una estoneta de conversa amb la seva mare i li pregunta un dubte: de quin color són els petons! La seva mare li explica que hi ha diferents tipus de petons! Grans, petits, silenciosos, sorollosos... i fins i tot petons de diferents colors! Hi ha petons per a cada moment i gust!!! 
Els petons vermells que són petits, els petons taronja que són els del bon dia, els petons verds que fan pessigolles, els petons grocs que donen escalfor, els petons blaus que són suaus, els petons lila que donen alegria i... els petons blancs que són els de bona nit!!! "

Tots hem escoltat meravellats i sense dubtar-ho hem escollit el nostre petó preferit!!! És clar que segons el moment en preferirem un o bé un altre, però el que està clar és que els petons ens agraden i molt i que per tant un petó a vegades ens pot servir per ajudar i fer feliç als que tenim al nostre voltant!


Ja ho sabeu doncs... petonets de tots els colors!!! 

2 comentaris:

  1. A en Pere li va encantar el conte de la Nit de Sol. El va explicar durant dies!

    ResponElimina
  2. És molt molt xulo!!! Ja us el deixarem si el voleu mirar junts!!!

    ResponElimina