dilluns, 21 de gener del 2013

Els mitjans de transport

En entrar del pati ens trobem contes al damunt de la taula... ens els mirem una mica per sobre i algú pregunta : - què  fan els contes aquí? 




Els obrim... 


Un aeroport? 

La Vanessa ens pregunta si sabem què tenen en comú i després de mirar els titols: Mirem la ciutat; El meu carrer; La Mariona viatja en globus; Jo viatjo en tren... Tots ho tenim clar! Els contes parlen de viatjar, però ens preguntem com podem viatjar?  
.. en cotxe, avió, tren, vaixell, moto, caravana, autocar, bus, bicicleta, metro... sí, sí! Amb tot el que hem dit es pot viatjar, però sabeu què? Doncs que igual que quan parlem de pa, llet, aigua, peres, formatge... parlem d'aliments o bé quan parlem de guants, abric,sabates, camisa, pantalons... fem referència a peces de vestir doncs quan parlem de tot el que hem citat estem fent referència als MITJANS DE TRANPORT!!! Què són els que serveixen per transportar! Ja siguin persones com altres coses!!! I encara hem anat més enllà... hem reflexionat una mica i ens hem adonat que no tots els transports són iguals i que a més a més els podem classificar segons si van pel mar, carretera, cel  o les vies!!! Ens hem divertit molt tot classificant-los i més encara quan la Vanessa ens ha explicat que abans no teníem tots aquests transports sinó que es feien servir cavalls, mules o carros... Sort que ara hem avançat i tenim tots aquets transports!!! 

... oh!!! quin mitjà de transport ... 



.... aquests ja són més moderns tot i que no estan classificats, però ho podeu fer vosaltres! 



Ara però ens toca a nosaltres seguir una mica tot el que avui hem començat i per  tal de poder fer un mural ben xulo sobre els transports ens cal portar imatges, fotos, dibuixos... de transports i així entre tots podrem fer un gran treball i us el podrem mostrar!!! 



Petonets viatgers!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada