dijous, 17 de gener del 2013

Por?

Us volem demanar una cosa:  simplement mireu aquest tres quadres...

El Crit de Munch

Ballant amb la por de Paul Klee

El Guernica de Picasso



Què creieu que tenen en comú aquests quadres? Aquesta és la pregunta que ens ha fet la Vanessa aquesta tarda.  
Ens hem trobat tres quadres a la taula, tots els hem mirat de manera general sense fixar-nos-hi massa en detalls, però sí que alguns ja hem dit monstres... què fosc... 

El crit

Ballant amb la por

El Guernica































Seguidament hem passat a una observació més detallada i "reflexiva", cal mirar, observar, fixar-nos en tots els detalls i fins i tot imaginar-nos que formem part de l'obra ja que així ens serà més fàcil interpretar-la ...

Oh... 

Què els hi deu passar?


Crida?




















Després de mirar les imatges arriba el moment de començar a reflexionar... què deuen tenir en comú les tres imatges? Comencem parlant del quadre de Picasso on tots coincidim en què es tracta d'un quadre fosc, on les persones sembla que criden... potser estan espantades, potser estan tristes... Ens fixem també en què només es fan servir tres colors: blanc, negre i gris. 
Seguim amb el quadre Munch; aquest ens crida molt l'atenció! Hi ha tot tipus d'interpretacions, per uns el personatge central és un monstre, per altres és una persona que està espantada, una persona que està sola en un pont i que potser s'ha perdut i ja s'està fent de nit... i fins alguns diem que està cridant, però, per quin motiu crida...
I per acabar tenim el quadre de Klee on tenim un personatges més simpàtics si ho comparem amb els altres quadres! Sembla que estan fent una festa, que riuen.. o fins i tot ballen, però sabeu amb que ballen? 

La conversa va donar per molt i al final tots vam arribar a la mateixa conclusió: en el Guernica i el Crit la por és el sentiment present i que es percep només mirar l'obra, el que no sabíem és que també en el quadre de Klee precisament la por també hi és present, però d'una manera més simpàtica, ja que en aquest cas,  no ploren, ni criden... sinó que tal com indica el títol de l'obra estan ballant amb la por!!!

La por, quin sentiment oi? Tot tenim por en algun moment, por a la foscor, a quedar-nos sols,  a no saber bé les coses... però per sort i gràcies a la Martina la por sembla que desapareix totalment quan ens posem  cantar la cançó del Súper 3... Uh! Oh!!! No tinc por! La cantem amb tanta energia i emoció que fins i tot quan ha vingut una visita amb en Francesc s'han quedat sorpresos i també han dit que ja no tenen por de res!!! 




I per acabar la sessió decidim fer el nostre propi quadre de la por! Tot s'hi val... això sí, els colors escollits són els foscos!


Quina por? 

Un monstres?


Mireu que concentrats!




... ja us ho diem ara, demà una mica més...

Por?



Petonets!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada