dimecres, 9 de gener del 2013

...pasta de colors!!!


Avui a la classe dels vaixells han tornat els científics!!! Sí, després d'uns quants dies sense sense la bata de científics avui hem tornat a observar, mirar, escoltar, provar, intentar... experimentar!!!

Tot en teníem moltes ganes i ens ha sorprès veure macarrons i galets, colorant i un líquid... alcohol! En un primer moment ens hem pensat que era aigua, ja que ho semblava, però no, ja que a diferència de l’aigua l’alcohol  fa olor i a més a més no es pot beure pas!!! Bé, a part d’això també teníem bosses de plàstic! Què farem?  Cuinarem els macarrons, farem collarets... doncs no, de moment deixem la cuina i els collarets per més endavant, avui farem pasta de colors!!! Sí, ho tenim tot: pasta, colorant i alcohol i les bosses de plàstic que fem servir de recipient per aconseguir que el colorant es dilueixi millor!!!


La pasta




Els colorants

L'alcohol

Les bosses de plàstic
































Comencem? Doncs som-hi! El primer que hem fet es obrir la bossa de plàstic i agafar una mica de pasta, no cal molta i seguidament la Vanessa ha afegit l'alcohol i per últim hem afegit el colorant! I... la pasta ha començat a canviar de color! Tal com hem dit abans de començar el color que més ha tenyit la pasta ha estat el blau, però el vermell també es veu força!!!

Macarrons i galets de color blau!!! 

Després de la primera mostra hem pogut fer la nostra pròpia bossa de pasta! Cadascú ha triat el colorant que ha volgut i al final després d'una estoneta en repòs hem pogut comprovar que la pasta s'ha anat tenyint!!!

La pasta...

Colorant...

Pasta vermella


Pasta blava

Pasta groga












































Ara bé, la sessió no ha acabat aquí! Aprofitant que també teníem espuma d'afeitar d'una altra sessió i que encara ens quedava colorant... hem fet espuma de colors!!!!







I per anar tornat a la calma abans de l'esmorzar i la festa d'aniversari d'en Marçal hem enfilat una mica... 




La sessió ha estat per tant plena de colors !!! Si en voleu més detalls aquí els teniu... 






Petonets!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada