dimecres, 20 de febrer del 2013

Pesa?

Ja som dimecres, els dies passen tant i tant ràpid... i bé, els dimecres ja sabem que toca oi? Sí, informàtica i experimentació! I la sessió d'experimentació d'avui ha estat d'allò més màgica, divertida i fascinant!!! 

Vosaltres sabíeu que els líquids també pesen?  I que hi ha un concepte anomenat densitat? Doncs bé, avui nosaltres d'una manera divertida hem comprovat que certament els líquids també pesen i que n'hi ha uns que pesen més que els altres i el que passa quan els afegim tots en un got! Hem treballat la densitat, d'una manera senzilla, però bé, almenys ara ja sabem que la mel pesa més que l'aigua, o la glicerina ... es pot ben dir que una cop més hem fet de científics!

Per començar i com en qualsevol altra sessió el primer que fem es parlar del que tenim a la taula per treballar i avui reconeixem la majoria de coses: aigua, oli, colorant, mel, alcohol... i un altre líquid que sembla aigua o bé alcohol, però atenció és glicerina, un liquid una mica més dens que l'aigua! I gots allargats!!! 
La Vanessa ens explica que cal parar molta atenció i caldrà seguir al peu de la lletra les indicacions donades ja que si seguim l'indicat aconseguirem arribar unA "copa molt màgica".

Mel, glicerina, aigua amb colorant, oli i alcohol amb colorant


En primer lloc fem l'experiment tots junts, cadascú s'encarregar d'afegir un dels líquids o bé d'ajudar aguantar el got. Cal sobretot paciència i anar amb molt de compte... 
L'ordre que cal seguir és en primer lloc la mel, en segon lloc la glicerina, en tercer lloc l'aigua amb colorant vermell per diferenciar-la de la glicerina, en quart lloc l'oli i en cinquè i últim lloc l'alcohol amb colorant blau per diferenciar-lo de la glicerina i l'aigua i .... 

Treballem en equip!

Tots ens hem quedat sorpresos i emocionats... sí, sí! la mel s'ha quedat a baix ja que pesa més que els altres líquids i l'alcohol és el que pesa menys i es queda a dalt de tot!!!
Mireu i escolteu!





I com sempre després de treballar d'una manera més guiada arriba el moment de dur a terme l'experiment de manera més lliure i en petits grups. 




No tots hem aconseguit mantenir els líquids separats com en un primer moment preteníem, ja que en afegir l'alcohol calia anar amb molt de compte ja que en ser el menys dens de seguida baixa cap a baix... però bé, el més important per nosaltres ha estat treballar junts, compartir i comprovar que amb una activitat tant senzilla es pot aprendre tant i tant ens ha agradat que abans de recollir-ho tot hem volgut tornar a fer una copa de colors junts... 

Amb la llum del Sol encara es més bonic l'experiment!

I per acabar res millor que podem observar de ben aprop el que hem fet. 


Uns científics meravellats!!!



I com que a vegades les paraules sobren, us deixem unes quantes imatges més!



Petonets de tots colors!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada