dimecres, 28 de novembre del 2012

Què li passa a la llet?

Avui prendrem llet? Hem preguntat alguns en veure que la Vanessa agafava llet i la deixava a la taula... però atenció no només ha deixat llet sinó que també ha agafat sabó per rentar els plats, cotonets i... uns tubs amb un líquid de color, alguns ho recordem del curs passat, altres que un dia vam fer una pastís i n'hi vam afegir... per tant el que sabem es que es poden utilitzar per cuinar... i que tal com ha dit la Joana amb aquests tubets es pot canviar les coses de colors... sí,són els colorants alimentaris!!!


A punt per començar!!!


La sessió d'avui ens servirà per experimentar que passa amb la llet, els colorants i no us oblideu pas del sabó! Per començar però, fem l'experiment amb aigua, la Vanessa recorda que cal escoltar molt bé les indicacions i fixar-nos en tot el que fem, ja que a vegades una petita distracció ens pot fer perdre i no estar al cas quan passen coses xules i el d'avui és un experiment una mica màgic!!!

Primer de tot necessitem l'aigua, seguidament afegim els colorants, anant amb compte que no es toquin ni barregin i observem que passar... sembla que res! Agafem els bastonets, toquem l'aigua, res... fem el mateix havent sucat el cotonet amb sabó i tampoc res de res... el que sí diem és que al cap d'una estona l'aigua segurament estarà de color blau, perquè és el color més fort, és a dir més fosc!

... primer amb l'aigua!


Després d'experimetar amb l'aigua arriba el moment de fer-ho amb la llet i... seguint els mateixos passos que anterioment... el resultat és completament diferent i el colorant en contacte amb el sabó es comença a diluir o estrelles, cercles... 


... i seguim amb la llet!!! 

Mireu... ho veureu millor!!!





I per acabar la sessió res millor que poder experimentar lliurement!!!




Llet, cotonets i una mica de sabó i... ja tenim una mica de màgia!!!  Cada nova sessió ens permet apropar-nos una mica més al món dels científics i descobrir noves coses i al mateix reflexionar i fer-nos preguntes sobre el que hem fet, vist o bé ha passat i això sabeu què? Doncs ens serveix per anar omplir la nostra motxilla d'aprenentatges, valors, actituds...  i tenir-hi cada vegada més i més coses!!!!




Petonets de colors!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada