dilluns, 19 de novembre del 2012

Un toc dolç, una mica salat i una miqueta àcid...

Vosaltres sabíeu que el sentit del gust és el sentit que es troba a la boca i  les dents i és el que ens permet saber el sabor de les coses? 

A la boca hi tenim les dents que ens serveixen per tritura els aliments i la llengua on tenim els diferents gustos... sí, no us penseu pas que es trobin en qualsevol altre lloc, sinó que a la llengua cada gust hi té una zona! Sí ens centrem en el gust dolç  podríem dir que es troba a la punta de la llengua i en cas del salat al costats... però bé, això ja ho anirem aprenent i recordant a mesura que ens anem fent una mica més grans o més endavant amb alguna activitat que en té preparada la Mica en el seu llibret!!!

Avui hem estat treballant i recordant els diferents sentits, que tots ja tenim molt i molt clars i hem decidit posar-ho tot una miqueta en pràctica! Hem jugat a descobrir quin instrument sonava sense mirar, hem classificat segons el color, hem tocat diferents textures, hem olorat romaní, codony, caquis, mandarines o taronges i atenció hem tastat aigua dolça, salada i suc de llimona, que és d'allò més àcid!!! Un resum total del que són els 5 sentits!!!



L'oïda

El tacte

La vista

L'olfacte











































































Cal dir però, que quan millor ens ho hem passat ha estat en el moment de reconèixer i diferenciar entre el gust dolç, el salat i l'àcid.  Les nostres cares ho eren un capsa de sorpreses oberta, uns tancàvem els ulls, els altres fèiem que no... però millor si ens podeu veure què us sembla?

Començem amb el que ens recorda a l'aigua del mar... sí, sí... aigua salada!






Seguim amb un toc més àcid... ja ho teniu? Sí, el suc de llimona!






I acabem amb un toc més suau... sí, aigua dolça... aquesta ens agrada més!!!





I després d'un dia d'allò més ple de sentits... ens hem pogut emportar cap a casa el llibret dels sentits de la Mica on podreu trobar tot el que hem anat treballant dels diferents sentits i fins i tot una sorpresa al final per poder fer a casa!!!

Petonets!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada