dijous, 22 de novembre del 2012

Visita al taller d'enquadernació

Ja som dijous i no un dijous qualsevol, avui hem anat de sortida. Una sortida pel barri i que ens permés descobrir una mica més l'entorn proper de l'escola, però anant una mica més enllà d'on fins ara havíem anat de sortida, avui hem arribat fins al carrer Tordera! Hem sortit puntals i hem començat la sortida baixant pel carrer Montmany, tots hem reconegut el carrer Bruniquer, pel carrer de l'escola dels grans i alguns anaven dient: jo visc per aquí o jo visc a prop... i sense adonar-nos-en ja hem arribat a Travessera de Gràcia, hem passat per la John Lenon, Milà i Fontanals... arribem finalment al carrer Tordera!!! Allà hem caminat fins trobar el número 8 on ens esperaven la Clàudia, la mare de l'Izel i la Begoña! Us deveu preguntar que hi feien oi? Doncs ens esperaven el taller d'enquadernació, sí avui hem visitat el taller d'enquadernació de la Begoña on la Clàudia hi fa classes i ensenya als altres!!!

Només entrar la Begoña ens ha explicat què es feia en un taller d'enquadernació i ens ha explicat que amb la nostra visita podríem veure coses que fins ara no sabíem!!!




Ens expliquen que en un taller d'enquadernació es poden arreglar llibres que s'han fet malbé, es poden enquadernar llibres nous, es poden fer llibres o llibretes noves... i per fer-ho tenent tot tipus de màquines que les poden ajudar! 

Ens diuen que els llibres es poden cosir i la Clàudia ens ho ensenya.


La Clàudia

Un llibre cosit...


Seguim observant la premsa, on la Begoña ha deixat un paper i un cautxú per fer una tapa... diu que al final de la visita ho recuparem i haurem de mirar què ha passat... però sabeu què? Doncs que per fer rodar la premsa cal molta força!!

Voleu mirar-ho? Haureu de girar-vos una miqueta... ens sap greu!




Seguim observant més màquines que serveixen per arreglar els llibres, la veritat és que són força curioses i a tots ens criden l'atenció, però eps!!! no es poden pas tocar!!!

Posem el llibre

Apretem...


















...Sabíeu que el paper també es pot rentar? 




Doncs sí, i tots nosaltres ho hem pogut comprovar!!!

Rentem paper!

Després de rentar el paper passem a un moment màgic!!! Ens ensenyen el que és la grapa, el full de paper que tenim davant de tot d'un llibre ... i la Begoña primer i després la Vanessa n'han fet un... una mica de pintura, però no us penseu pas que pintem, sinó que només gotetes i... 







Ja estem a punt de marxar però... la premsa! A veure que surt? Oh!!!! És una bicicleta!!!! 

A veure què surt!!!

Una bicicleta



















I ja per acabar la Clàudia ens ha preparat un sorpresa! Ens ha preparat una llibreta petita molt molt bonica i l'hem acabat de decorar... 

Agafem el regalet de la Clàudia

Acabem de decorar-ho!



















Ha estat un autèntic plaer passar un matí gaudint i aprenent moltíssim! No sempre es té l'oportunitat de descobrir una feina com aquesta!!! MOLTES MOLTES GRÀCIES A LA BEGOÑA I A LA CLÀUDIA!

Els Vaixells amb la Begoña i la Clàudia


Ha estat un matí ple de bons i grans moments.. a la web de l'Escola ho podeu mirar i gaudir-ne, ja sabem que no serà tant com ho hem fet nosaltres, però millor això que res!!! 

I si us agrada amb una miqueta de música us deixem aquest recull a continuació!






Petonets musicals ja que avui és Santa Cecília, la patrona de la música!!! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada