dimecres, 5 de desembre del 2012

La Saleta i els éssers vius!!!


Avui dimecres, però més aviat semblava un divendres, ja que demà i demà passat tenim festa, per tant aquest cap de setmana no serà de 2 dies, sinó que agafeu-vos fort, serà un cap de setmana de 4 dies, tal com ha dit algun vaixell: “més dies de festa que de cole!!!” i és cert, només hem pogut passar junts tres dies, però han estat tres dies intensos, tres dies de molta feina. Hem començat les tapes dels àlbums, la manualitat de Nadal, anem acabant i tancant temes... però, a més avui hem rebut una visita d’allò més interessant i divertida.

Aquest matí ens ha visitat la Saleta, la mare de la Xulia, que ens ha vingut a fer una “mini conferència” sobre els éssers vius i que ens ha permès descobrir moltes coses noves.

Comencem!

Per situar-nos el tema el primer que ha fet la Saleta ha estat parlar una mica sobre qui era ella i la seva feina i hem aprofitat per parlar de les feines i oficis dels pares i mares! Seguidament ens ha explicat una miqueta què eren els éssers vius i què es el que caracteritza. Sabíeu que els ésser vius neixen, creixen i es reprodueixen, és a dir tenen fills?

Tots ben atents

Qui sóc?


Hem anat descobrint i diferenciant entre els que són éssers vius i no....







Però encara hem anat més enllà i hem après també on  i com poden viure els éssers vius; com es reprodueixen i com s’alimenten i els noms que reben segons si mengen carn, herba, plantes o les restes o “”caques” tal com ha dit la Saleta!!!
Tot pot semblar una mica complicat,  però amb totes les imatges i les explicacions que ens ha fet ho hem anat entenent i al final ho hem pogut aplicar en una activitat molt xula que ens ha plantejat la Saleta.

La Xulia l’ha ajudat a repartir unes imatges de plantes, animals i fongs i després de classificar-los en grups segons si eren una cosa o l’altra els hem classificat segons la seva alimentació! Hem descobert que els essers que mengen carn són els carnívors, els que mengen herba, són herbívors, els que s’alimenten de les restes són els detritívors i els que s’alimenten del Sol i altres són les plantes!

Repartim els diferents éssers vius

Classifiquem els éssers vius















Classifiquem segons l'alimentació!









































Junts hem passat una bona estona i des d’aquí li volem agrair enormement a la Saleta que ens hagi visitat i ensenyat i explicat tantes i tantes coses!!!!

Tots guapíssims!!!

I per acabar us deixem amb un petit recull de fotos!





Petonets i bon cap de setmana llarg!!!

2 comentaris:

  1. APA! Que chules les fotos! Espero que els vaixells s'ho hagin passat tant be com jo! Vanessa, no se com t'ho fas per aguantar 5 dies a la setmana ensenyant als nostres fills, no es pas feina facil!
    Chapeau! Jo vaig acabar rebentada! Animo a altres pares a fer-ho, es ben divertit!

    ResponElimina
  2. Saleta, moltes moltes gràcies a tu!!!! Ja et vaig dir que havia estat sensacional, tots i quan dic tots també jo vam aprendre moltíssim!! I pels altres pares, al llarg del segon trimestre treballarem els oficis, per tant, qui s'animi a venir explicar i ensenyar-nos el que fa, ja ho sap és molt ben rebut!!! Petonets!!!

    p.d: els petits també m'ensenyen molt a mi, és un treball compartit!!!;)

    ResponElimina