divendres, 31 de maig del 2013

Amunt!!!





Dijous al matí, hora del pati i de sobte ens trobem amb aquests dos nous amics a la finestra? Qui seran? D'on han sortit? Doncs bé, són en Roc i la Lluna dos castellers que han a partir d'ara estaran a la classe i que ens ajudaran descobrir una mica més el món castellers!  

Sí, ja tenim nou tema de treball i donat que tot i que no ho sembli anem de cara a l'estiu, moment en què se celebren festes majors i diades parlarem i aprendrem una mica sobre el món del castells,  un món  d'allò més fascinant i ple de coses noves que fins ara la majoria no coneixem i de ben segur que aprendrem amb moltes ganes i ens convertirem en petits experts del món casteller!

Per començar la Vanessa ens explica un conte de castells i castellers i ja comencem a descobrir com s'han de vestir els castellers en les seves actuacions! Tots han de portar pantalons blancs, faixa, mocador i camisa (del color que hagi escollit al colla) i en el cas dels més petits també tenim el casc!  




Descobrim també les parts d'un castell: la pinya, el tronc i el pom de dalt, on tenim els dosos, l'acotxador i l'enxaneta,que és qui fa l'aleta i com ja comencem a sentir-nos una mica castellers, el milllor començar a practicar!  Dosos, acotxadors i enxanetes...



"Dosos"

Acotxadors... 

Enxanetes...


Tots fent l'aleta!


















Tot just acabem de començar i queda molt molt per veure i descobrir, de moment però, us deixem amb un vídeo que us permetrà conèixer una mica millor el món casteller que com potser ja sabreu el 2010 va ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. 
Esperem que us agradi!





Petonets!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada