diumenge, 12 de maig del 2013

Una miqueta de menta?

Sí, una miqueta de menta? Tal com us vam explicar en una altra entrada els vaixells hem estat treballant la menta dins la descoberta de les herbes remeieres i la Fira de Sant Ponç.

Doncs bé, com que som molt inquiets vam decidir anar una miqueta més enllà de les imatges de paper i vam tenir la sort de poder observar, tocar i olorar una planta de menta de veritat i no només això sinó que fins i tot ens vam preparar una infusió de poliol i menta!!!
Després del pati vam anar cap al menjador i allà primer de tot vam observar la menta, les seves fulles verdes lanceolades i amb el marge serrat i la seva olor tan característica!
 
olorem

Després d'observar la planta vam agafar les bossetes d'infusió i només obrir-les ja vam notar que també feien molta olor, de menta!!! i per dins? L'obrim? Sí... la menta ja està picada i seca, però es nota igual la seva olor!

Quina oloreta!!!

Per dins, com serà?






















I ja que estem a la cuina, que tenim tasses, aigua i microones... una infusió? Doncs sí, vam decidir preparar-nos una infusió, bé dues ja que vam seguir amb el nostre esperit científic i vam agafar dues tasses, en una aigua calenta i l'altra aigua freda. Què passarà? Canviarà l'aigua de color? On anirà més ràpid? 


A la tassa blava aigua freda a l'altra aigua calenta

La majoria vam fer una hipòtesi correcta i va ser en l'aigua calenta on ràpidament la infusió va començar a "tenyir" l'aigua! Amb l'aigua freda va tardar més estoneta, però al final també es va produir el canvi de color de l'aigua!
I com que divendres el dia era més aviat fresquet vam decidir tastar una miqueta d'infusió!!! Eis!!! a la majoria ens va agradar i fins i tot vam repetir!!! Amb la panxa ben neta com va dir la Zinash vam seguir el dia que estava ple d'emocions!!!

Ei... jo també en vull!!!

A casa també en prepara la mare diu la Candela

Aviat em tocarà... 

A Suïssa també hi ha molta menta!

Aquesta és l'infusió freda!

L'Elisabet s'ho està pensant...

No m'agrada gaire... però la tornaré a tastar!!!




Una infusió improvitzada... però que segur que algú tornarà a repetir!!! 

Petonets!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada