diumenge, 12 de maig del 2013

Un toc de Kandinsky

Aquesta setmana a plàstica hem descobert un dels fundadors de la pintura abstracta i un artista dels més innvodors de l'art modern, estem parlant de Vassily Kandinsky!



Un nou pintor vam exclamar tots! Pinta com en Miró? o construeix com en Guadí? Com són els seus quadres? Segur que ens agradarà moltíssim!!! Com que la seva obra és molt amplia ens quedem amb dos quadres per treballar i  quadres escollits són... 

Alguns cercles (1926)

Quadrats amb cercles concèntrics ( 1913)

I la veritat al llarg de les dues sessions de plàstica ens ho vam passar d'allò més bé!!! Per començar la Vanessa ens presenta alguns del quadres del pintor i ens adonem que la seva obra no són dibuixos com els que esperàvem sinó que tenim quadres fets amb formes geomètriques diverses i línies i fins i tot algun tipus de personatge que no sabem identificar massa bé... però el que si tenim clar és que Kandinsky ens permetrà crear obres "molt matemàtiques" i plenes de cercles... 

Per començar tenim davant nostre taps, tubs de cartró i pintura! Què passa si agafem un tap o un tub de cartró el suquem  a la pintura i ho estapem al paper?  

Pintura, taps i tubs... 

Sí...cercles!!! 



Sí, oi? Tenim cercles, cercles grans, petits o mitjans, amb o sense color per dins en funció del que fem servir per estampar!!! El resultat final... quadres més que rodons!!!! ;) 

"Quadres Kandinsky"


Us agradaria veure'ns en acció? Segur que sí!!!








Com en altres ocasions en acabar tots la classe es converteix en museu i observem i gaudim de les obres dels altres... 

Només he fet servir tubs... 

Us agrada?
















Acabada la primera sessió i després de cercles fets amb pintura seguim amb més cercles, però aquesta vegada la pintura no servirà per fer els cercles sinó que al contrari!
Un full blanc amb cercles de diferents tamanys... li falta una mica de color? Kandinsky en l'obra Alguns cercles els pinta de diferents colors i els fons amb negre i el que es fem nosaltres és més o menys similar! Donem color als cercles i després passem pintura aigualida de color lila... tranquils la cera fa d'impermeable i els cercles queden del color que els hem pintat només el fons canvia de color.

Primer pintem els cercles

i ara... 

La pintura aigualida!!!






























I com que encara no en tenim prou seguim una mica més amb Kandinsky i decidim fer els nostres propis cercles concèntrics amb ceres i també a informàtica amb l'ordinador!!! 


Cercles concèntrics





Cercles

Cercles grans i petits... 

Cercles amb colors

Cercles "planeta"

Molts i molts cercles!!!












































Cercles i més cercles... Kandinsky en ha captivat i hem passat junts com sempre una bona estona!!! Mireu, mireu...





Petonets rodons!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada