diumenge, 12 de maig del 2013

El punt

Aquest divendres a la tarda vam rebre una visita molt especial, la Clàudia i l'Anna de 3r d'ESO, que van venir a compartir amb nosaltres i els Trens una estona molt divertida! 

A les tres ben puntuals la Vanessa va preparar la pantalla, el projector i l'ordinador, vam moure taules i cadires i vam anar a buscar els Trens que van venir amb la Glòria i la Patrícia i seguidament... van entrar elles dues i a la pantalla un gran punt!

El punt de Peter R. Reynolds

El Punt!!! Sí, la majoria ens recordem del protagonista del conte en Vasthi, un nen que diu que no sap dibuixar!!!  I vosaltres us enrecordeu?

"En Vasthi a la classe de plàstica està trista i ensopida, la mestra demana que dibuixin, però ella al final de la sessió està asseguda i amb el full en blanc... no sap que dibuixar, la mestra en veure-la abatuda l'anima i li demana només que faci una marca i que observi fins on el porta, ell fa un punt, només un punt, però la mestra li demana que el signi i això que sí ho sap fer anima per un moment a la  protagonista. 
El punt no va quedar només aquí sinó que la mestra l'emmarca i en arribar a la nova classe de plàstica en Vasthi no s'ho pot creure, el seu punt en un quadre!!!  Després de mirar-se'l pensa que pot fer un punt millor que aquell i la creativitat que estava amagada sorgeix en ella i comença a fer punts i més punts... grans, petits, de molts i molts colors... en fa tants que fins i tot pot fer una exposició de punts. Ara la Vasthi ha recuperat la confiança en ella mateixa, ara sap que tot pot partir d'un petit punt i així anima a un nen que admira els punts creats i de la mateixa manera que va fer la seva mestra ara és ella que admira la ratlla feta i dóna suport al petit" .

El conte ens encanta i les dues narradores ho van fer tan i tan bé!!! 

El protagonista del conte

Escoltant

TOTS podem fer el que ens proposem


En Vasthi creant

Només calen pintures

Quadres de punts i més punts!!!







































Mireu que bé ho van fer!!!







En acabar el conte vam estar parlant una miqueta sobre la protagonista del conte i sobre com es devia sentir. Tots coincidim que gràcies a la mestra tira endavant i que la Vasthi d'estar trist apassa a estar contenta i el que més clar ens queda després del conte és que les coses s'han d'intentar primer abans de dir que no es saben fer, cal posar interès i il·lusió i així els nostres metes i reptes es podran fer realitat!!!

I després de veure tants i tants punts entre tots ens animem a fer un quadre de punts!!! 

El punt

Punts...

... petits

.... grans

... d'un sol color...

... de molts color...

Treballant concentrats


A punt d'acabar... 



















Entre tots vam fer un quadre molt xulo, mireu, mireu!!! 


El nostre quadre de punts!


Des d'aquí també volem donar les  gràcies a la Clàudia i a l'Anna per haver-nos fet passar una estona tan i tan divertida, activitats així fan que els grans i petits del Patufet compartim aquest viatge tan i tan especial!!! MOLTES GRÀCIES NOIES!!! 

Per acabar us deixem amb un vídeo del conte:




Petonets!!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada